Kompletirano rukovodstvo Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 12. 06. 2015. | Komentara: 0

Kompletirano rukovodstvo Foruma žena LSV

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrao je na vanrednoj skupštini novu generalnu sekretarku, sekretarku za međunarodnu saradnju, kao i članice Predsedništva i Glavnog odbora LSV. Time je kompletirano novo rukovodstvo Foruma žena LSV.

LSV

Generalna sekretarka Foruma žena je Marija Radojčić, a ligašice su ponovo izabrale Jelenu Šikman za sekretarku za međunarodnu saradnju. Za članice Predsedništva su izabrane Ela Štraub, Vesna Radnov Stjepanović, Nada Ilić, Tanja Lukić, Hajnalka Boldiš i Radmila Milanović, a članice Glavnog odbora ispred Foruma žena su Marka Latas, Milena Popović Subić, Marija Radojčić, Jelena Šikman i Ankica Dostanić.

Skupština FŽ je jednoglasno usvojila predloženi plan rada za narednih godinu dana, u kojem predsednica Foruma žena LSV Nataša Terbec, kao jedan od prvih zadataka, istakla obilazak odbora FŽ LSV.

(BILSV, 12.06.2015)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook