Ligašice prikupile pomoć za socijalno ugrožene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 18. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligašice prikupile pomoć za socijalno ugrožene

IRIG - Forum žena OO LSV Irig organizovao je još jednu u nizu humanitarnih akcija prikupljanja obuće i odeća za socijalno najugroženije stanovnike opštine. Ovoga puta, akcija je održana u naselju 'Stara kolonija', starom rudarskom naselju u Banji Vrdnik. Uz prisustvo velikog broja građana, podeljeno je pedesetak paketa polovne, ali odlično očuvane garderobe, kao i nekoliko đačkih torbi za najmlađe.

Ligašice prikupile pomoć za socijalno ugrožene

"Ovo je nastavak akcije koja traje već treću godinu i naišla je na odličan prijem. Ranije smo praktikovali da svu prikupljenu garderobu predamo Crvenom krstu opštine Irig, a ovoga puta smo odlučile da je lično predamo onima za koje znamo da im je pomoć neophodna" ukazala je tom prilikom predsednica iriškog Foruma žena LSV Nada Grković. Ona je podsetila da svako  kod kuće ima bar nekoliko komada odeće ili obuće, poneku knjigu, igračku ili udžbenik koji više ne koristi, a da uvek postoji neko kome je baš to potrebno, sebi to ne može da priušti.

"Zato pozivamo sve one koji mogu da pomognu da nam dostave sve ono što je očuvano i upotrebljivo, a mi ćemo to dostaviti onima kojima je najpotrebnije " istakla je Grkovićeva.

(BILSV, 18. 09. 2011.)




Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook