Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

ŽABALJ - Na Izbornoj skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Miholjka Matić je ponovo izabrana za predsednicu.

LSV
 
U uvodnom izlaganju Matićeva se zahvalila prisutnima na odzivu i istakla da je Žabaljski Forum žena vredno radio između dve Skupštine, da je uličnim akcijama i tribinama obeleženo nekoliko važnih datuma, da su predstavnice Foruma žena učestvovale na konferencijama i edukacijama na temu rodne ravnopravnosti, ekonomsko-socijalnog osnaživanja žena i nasilja nad ženama. 
Nakon reizbora, Matićeva je istakla da će se truditi da u narednom periodu svojim radom i zalaganjem opravda ukazano joj poverenje.
 
Na Skupštini je za koordinatorku za akcije izabrana Jelena Ilić, a za koordinatorku za komunikacije Jasmina Spasojev. Za članice koordinacionog tima Foruma žena OO LSV Žabalj izabrane su Zorka Božin i Vesna Letić, a za stalnu članicu Skupstine Foruma žena LSV Svetlana Boškov.
 
Na Skupštini  su podržane kandidature za predsednicu Foruma žena LSV Nataše Terbec, a za potpredsednice Marke Latas I Milene Popović Subić. Za članicu Predsedništva Foruma žena LSV izabrana je Vesna Stjepanović.
 
Skupstini je prisustvovala kandidatkinja za potpredsednicu Milena Popović Subić,kao i zamenik predsednika Izvršnog odbora OO LSV Žabalj Vitomir Lisica i predsednik Mesnog odbora LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 11.05.2015)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook