Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

ŽABALJ - Na Izbornoj skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Miholjka Matić je ponovo izabrana za predsednicu.

LSV
 
U uvodnom izlaganju Matićeva se zahvalila prisutnima na odzivu i istakla da je Žabaljski Forum žena vredno radio između dve Skupštine, da je uličnim akcijama i tribinama obeleženo nekoliko važnih datuma, da su predstavnice Foruma žena učestvovale na konferencijama i edukacijama na temu rodne ravnopravnosti, ekonomsko-socijalnog osnaživanja žena i nasilja nad ženama. 
Nakon reizbora, Matićeva je istakla da će se truditi da u narednom periodu svojim radom i zalaganjem opravda ukazano joj poverenje.
 
Na Skupštini je za koordinatorku za akcije izabrana Jelena Ilić, a za koordinatorku za komunikacije Jasmina Spasojev. Za članice koordinacionog tima Foruma žena OO LSV Žabalj izabrane su Zorka Božin i Vesna Letić, a za stalnu članicu Skupstine Foruma žena LSV Svetlana Boškov.
 
Na Skupštini  su podržane kandidature za predsednicu Foruma žena LSV Nataše Terbec, a za potpredsednice Marke Latas I Milene Popović Subić. Za članicu Predsedništva Foruma žena LSV izabrana je Vesna Stjepanović.
 
Skupstini je prisustvovala kandidatkinja za potpredsednicu Milena Popović Subić,kao i zamenik predsednika Izvršnog odbora OO LSV Žabalj Vitomir Lisica i predsednik Mesnog odbora LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 11.05.2015)



Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Forum žena LSV | Subota, 12. 10. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke

Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, u okviru meseca borbe protiv raka, u razgovoru sa građankama i građanima Zrenjanina ukazale da je neophodno sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke u Srbiji. 
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook