Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 05. 2015. | Komentara: 0

Miholjka Matić ponovo na čelu žabaljskih ligašica

ŽABALJ - Na Izbornoj skupštini Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj Miholjka Matić je ponovo izabrana za predsednicu.

LSV
 
U uvodnom izlaganju Matićeva se zahvalila prisutnima na odzivu i istakla da je Žabaljski Forum žena vredno radio između dve Skupštine, da je uličnim akcijama i tribinama obeleženo nekoliko važnih datuma, da su predstavnice Foruma žena učestvovale na konferencijama i edukacijama na temu rodne ravnopravnosti, ekonomsko-socijalnog osnaživanja žena i nasilja nad ženama. 
Nakon reizbora, Matićeva je istakla da će se truditi da u narednom periodu svojim radom i zalaganjem opravda ukazano joj poverenje.
 
Na Skupštini je za koordinatorku za akcije izabrana Jelena Ilić, a za koordinatorku za komunikacije Jasmina Spasojev. Za članice koordinacionog tima Foruma žena OO LSV Žabalj izabrane su Zorka Božin i Vesna Letić, a za stalnu članicu Skupstine Foruma žena LSV Svetlana Boškov.
 
Na Skupštini  su podržane kandidature za predsednicu Foruma žena LSV Nataše Terbec, a za potpredsednice Marke Latas I Milene Popović Subić. Za članicu Predsedništva Foruma žena LSV izabrana je Vesna Stjepanović.
 
Skupstini je prisustvovala kandidatkinja za potpredsednicu Milena Popović Subić,kao i zamenik predsednika Izvršnog odbora OO LSV Žabalj Vitomir Lisica i predsednik Mesnog odbora LSV Žabalj Đoka Antić.
 
(BILSV, 11.05.2015)



Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.
Forum žena LSV | Sreda, 24. 05. 2017. | Komentara: 0

Potrebna je puna primena Zakona u borbi sa nasiljem u porodici

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici
Forum žena LSV | Sreda, 08. 03. 2017. | Komentara: 0

Da imamo jednake mogućnosti

Obeležavanjem Međunarodnog dana žena, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine odaje počast ženama u borbi za ravnopravnost i jednakost, za pravo da odlučujemo o sebi i svom životu, da se školujemo, da imamo pravo glasa - da budemo birane i da biramo, da ne trpimo i tolerišemo nasilje, da odlučujemo o rađanju, u nameri da se odupremo povratku na nivo od pre 110 godina, već istrajemo u daljem unapređenju položaja žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook