Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN – Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.

 
-Žene su u dugom periodu, korak po korak osvajale i ostvarivale svoja prava i još uvek možemo reći da je reč o samo jednom delu ostvarenih sloboda. Potrebe, odnosi i uloge se umnožavaju u skladu sa vremenom u kojem živimo, te nas zanimaju i određeni segmenti društva koji se tiču svih nas, bez obzira na polnu pripadnost i rodne uloge – istakla je Dostanić. Međutim, prema njenim rečima, suština je da žena nema dovoljno na mestima odlučivanja.
 
- I dalje nas „tražite“ na radnim mestima koja se imenuju kao „feminizacija profesija“, država i politički akteri se bave nama, razgovaraju i „pogađaju“ se na temu potomstva i stiče se utisak da su se sva društvena pitanja i pogledi usmereni na reproduktivnu ulogu žena, pri tome i te kako zaboravljajući niz ključnih sloboda i segmenata života u kojima se žene i dalje ne vide – zaključila je Dostanić.
 
(BILSV, 06.03.2016)Forum žena LSV | Sreda, 05. 06. 2019. | Komentara: 0

Podrška države porodici samo deklarativna

Državne institucije treba da pruže podršku i preduzmu konkretne korake u podizanju kvaliteta života svih građanki i građana. Ipak, to nije slučaj kada su porodilišta u pitanju. Veliko istraživanje iz 2016. godine, ukazalo je na alarmantne podatke u porodilištima na teritoriji Srbije, a od tada malo toga je promenjeno je na bolje. 
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Za svoja prava borimo se svakodnevno

Osmi mart, Međunarodni dan žena je dan kada slavimo žensku borbu i otpor, pokazujemo solidarnost sa različitim ženama i ukazujemo na sve one segmente društva u kojima su žene još uvek ugrožene, diskriminisane ili zapostavljene.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook