O prevenciji raka dojke u Aradcu

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

O prevenciji raka dojke u Aradcu

ZRENJANIN - Aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine razgovarale sa danas sa stanovnicama Aradca i skrenule im pažnju na zastupljenost raka dojke, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena. U akciji posvećenoj borbi protiv raka dojke, ligašice su delile letke i uputstva za samopregled u centru mesta.

LSV
 
Predsednica Foruma žena Gradske organizacije LSV Zrenjanin Ankica Dostanić navela je da se žene suočavaju sa slabo plaćenim poslovima, nezaposlenošću, brigom o porodici i da u tim momentima zaboravljaju na sebe i svoje zdravlje.
 
Potpredsednica GrO LSV Zrenjanin i članica Saveta FŽ LSV Marina Malo ovim povodom je istakla da je cilj Foruma žena LSV da se podigne svest žena o važnosti prevencije i samopregleda i ranog otkrivanja promena na dojkama.
 
- Činjenica je da je rak dojki izlečiv ako se otkrije na vreme. Samopregled je ključan u ranom otkrivanju problema i žene bi trebalo da ga urade jednom mesečno, jer tih par minuta mogu biti od presudnog značaja – zaključila je Malo, apelujući na žene da posvete sebi i svom zdravlju malo pažnje i vremena, jer na taj način mogu sačuvati svoj život.
 
(BILSV, 24.10.2015)
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. 
Forum žena LSV | Sreda, 05. 06. 2019. | Komentara: 0

Podrška države porodici samo deklarativna

Državne institucije treba da pruže podršku i preduzmu konkretne korake u podizanju kvaliteta života svih građanki i građana. Ipak, to nije slučaj kada su porodilišta u pitanju. Veliko istraživanje iz 2016. godine, ukazalo je na alarmantne podatke u porodilištima na teritoriji Srbije, a od tada malo toga je promenjeno je na bolje. 
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Za svoja prava borimo se svakodnevno

Osmi mart, Međunarodni dan žena je dan kada slavimo žensku borbu i otpor, pokazujemo solidarnost sa različitim ženama i ukazujemo na sve one segmente društva u kojima su žene još uvek ugrožene, diskriminisane ili zapostavljene.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook