O prevenciji raka dojke u Aradcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 24. 10. 2015. | Komentara: 0

O prevenciji raka dojke u Aradcu

ZRENJANIN - Aktivistkinje zrenjaninskog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine razgovarale sa danas sa stanovnicama Aradca i skrenule im pažnju na zastupljenost raka dojke, značaj prevencije i ranog otkrivanja jednog od najučestalijih malignih oboljenja žena. U akciji posvećenoj borbi protiv raka dojke, ligašice su delile letke i uputstva za samopregled u centru mesta.

LSV
 
Predsednica Foruma žena Gradske organizacije LSV Zrenjanin Ankica Dostanić navela je da se žene suočavaju sa slabo plaćenim poslovima, nezaposlenošću, brigom o porodici i da u tim momentima zaboravljaju na sebe i svoje zdravlje.
 
Potpredsednica GrO LSV Zrenjanin i članica Saveta FŽ LSV Marina Malo ovim povodom je istakla da je cilj Foruma žena LSV da se podigne svest žena o važnosti prevencije i samopregleda i ranog otkrivanja promena na dojkama.
 
- Činjenica je da je rak dojki izlečiv ako se otkrije na vreme. Samopregled je ključan u ranom otkrivanju problema i žene bi trebalo da ga urade jednom mesečno, jer tih par minuta mogu biti od presudnog značaja – zaključila je Malo, apelujući na žene da posvete sebi i svom zdravlju malo pažnje i vremena, jer na taj način mogu sačuvati svoj život.
 
(BILSV, 24.10.2015)




Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo.
Forum žena LSV | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević: Zadatak svih nas je da stvorimo uslove kako bi žrtve imale poverenje u institucije

Šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama samo su prilika da se ukaže na sveprisutni problem rodno zasnovanog nasilja kome, nažalost, svedočimo svakodnevno, istakla je koordinatorka Ženske parlamentarne mreže mr Maja Sedlarević i dodala da se, ne samo u ovih šesnaest dana, nego svakog dana, mora pomoći, pokazati ženama koje trpe nasilje da nisu same, podržati svaku kojoj treba pomoć i svakoj omogućiti pravo na izbor.
Forum žena LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Da li je država sposobna da primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Pre početka obeležavanja „16 dana aktivizma protiv  nasilja nad ženama“, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministarku pravde koji su efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskim odnosima, budući da su podaci o femicidu višestruko veći u odnosu na prethodne godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook