Oformiti Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Oformiti Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici

NOVI SAD, 24. novembar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poslaće 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dopise institucijama u svim lokalnim samoupravama na području AP Vojvodine koje se bave sprečavanjem nasilja nad ženama - Centrima za socijalni rad, Domovima zdravlja, MUP-u, tužilaštvima i sudovima.

LSV 

U tim dopisima ćemo tražiti detaljne informacije u vezi sa nasiljem u porodici - broj evidentiranih slučajeva nasilja, broj podnetih prijava, pokrenutih krivičnih postupaka, presuda i brojne druge relevante podatke.

Iako smo svesni da je nasilje u porodici nemoguće u potpunosti iskoreniti, od nadležnih institucija u lokalnim samoupravama u Vojvodini, tražićemo precizne podatke iz njihovog delokruga rada kako bi se mogla napraviti precizna statistika koja bi, prema našem mišljenju, trebalo da olakša pronalazak konkretnog i održivog rešenja za ovaj značajan društveni problem.

Takođe, sutra se navršava godinu dana od kada je Forum žena LSV podneo inicijativu za uvođenje Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici na području AP Vojvodine. U odgovoru ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića rečeno nam je da se u Upravi kriminalističke policije formira posebna linija rada koja će se baviti prevencijom i suzbijanjem nasilja u porodici.

Na žalost, nivo nasilja zabeležen u poslednjih godinu dana potvrđuje opravdanost našeg zahteva za Odeljenjem za borbu protiv nasilja. Očito da dosadašnji način rada u prevenciji i suzbijanu nasilja u porodici nije doneo rezultate. Naprotiv, broj je ove godine veći. Podaci koje ćemo zatražiti od nadležnih institucija biće predočeni nadležnima upravo zato da bismo, još jednom, ukazale na neophodnost da se pitanjem nasilja nad ženama bave posebna Odeljenja u okviru svake policijske stanice. 

Forum žena 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas kod Riblje pijace u Novom sadu akciju "Žene mogu sve", kako bi građane podsetio na položaj žena u Novom Sadu i Vojvodini.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

ZRENJANIN - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, posetila je tokom vikenda, povodom Međunarodnog dana deteta, samohranu majku koja živi sa dvema maloletnim ćerkama, od kojih je jedna tromesečna beba, i uručila joj donaciju u odeći, obući i sredstvima za higijenu.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Sportski dan za zdravlje žena

ZRENJANIN - Članice Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin u subotu, 28. maja, bile su domaćice petog po redu Sportskog dana. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji kojom aktivistkinje svih gradskih i mesnih odbora Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležavaju Međunarodni dan akcije za žensko zdravlje i reproduktivno pravo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook