Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 06. 12. 2014. | Komentara: 0

Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

BAČKA TOPOLA – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3.decembra, u prostrorijama Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola, održan je okrugli sto “Mrvica znanja, dve kašičice svesti o problemu i šaka jednostavnih aktivnosti su sastojci veoma uspešnog stava o invalidskoj problematici”.  

LSV

Pored članica OO Foruma žena LSV Bačka Topola i drugih stranačkih funkcionera, okruglom stolu prisustvovao je Paul Nješe, predsednik Udrženja obolelih od multiple skleroze „Mala Bačka” iz Bačke Topole. Reč je o udruženju osnovanom pre 6 godina uz pomoć članica Foruma žena LSV, koje su organizovale dobrotvorni bal za prikupljanje novčanih sredstava za registraciju Udruženja.
Predsednica Foruma žena LSV Bačka Topola Ibolja Palušek, ukazuje da  je bilo reči o temama vezanim za svakodnevni život osoba sa invaliditetom, njihovim aktivnostima u opštini Bačka Topola, o sardanji sa drugim udruženjima iz okoline. Jedan od uspešnih projekata bio je  „Otklanjanje barijera” kojim je omogućen lakši pristup osobama sa invaliditetom nekim ustanovama u Bačkoj Topoli  i prelazak preko ulica u centru grada. Pomogli su i krečenje prostorija za rehabilitaciju u Subotici, dodaje ona. 
– Zamolili su nas da im pomognemo da ostvare bolju saradnju sa mesnim zajednicama na teritoriji naše opštine i da podržimo njihove akcije našim prisustvom, te smo i pozvani da 4. decembra 2014. godine prisustvujemo humanitarnom koncertu u Bačkoj Topoli, sa kojim sad već treći  put obeležavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i da posetimo humanitarnu izložbu njihovih radova. Sav prihod je namenjen njihovim nepokretnim članovima za kupovimu tzv. higijenskih paketa – istakla je Palušekova.

(BILSV, 06. 12. 2014)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook