Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

LSV- Forum žena OO LSV Žabalj je prikupljao potpise podrške, nakon čega smo to predali Opštinskom veću koje je uvidelo potrebu da se pomogne našim sugrađankama. Ovu našu ideju podržao je 21 odbornik, od ukupno 31 koliko ima u logalnom parlamentu. Opozicioni odbornici su bili uzdržani kada je ova inicijativa bila u pitanju – istakla je predsednica FŽ OO LSV Žabalj Miholjka Matić.
 
Kako pojašnjava, pravo na ovu pomoć imaće sve žene koje su u 28. nedelji ili kasnijoj trudnoći, a nisu zaposlene. Osim toga, potrebno je da imaju prebivalište u ovoj opštini. One će zahteve za pomoć podnositi lokalnoj samoupravi, a od papirologije je potreban dokaz o prebivalištu, lekarski izveštaj kojim će dokazati trudnoću i potvrdu iz Nacionalne službe za zapošljavanje da su nezaposlene. Takođe, kako ističe Matićeva, pomoć je predviđena za prva četiri deteta u porodici.
 
Podsetimo, Forum žena OO LSV Žabalj je 2013. godine inicirao, a lokalna skupština prihvatila, da sve trudnice u ovoj opštini dobijaju punu platu tokom trudnoće.

(BILSV, 18.12.2015)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook