Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

LSV- Forum žena OO LSV Žabalj je prikupljao potpise podrške, nakon čega smo to predali Opštinskom veću koje je uvidelo potrebu da se pomogne našim sugrađankama. Ovu našu ideju podržao je 21 odbornik, od ukupno 31 koliko ima u logalnom parlamentu. Opozicioni odbornici su bili uzdržani kada je ova inicijativa bila u pitanju – istakla je predsednica FŽ OO LSV Žabalj Miholjka Matić.
 
Kako pojašnjava, pravo na ovu pomoć imaće sve žene koje su u 28. nedelji ili kasnijoj trudnoći, a nisu zaposlene. Osim toga, potrebno je da imaju prebivalište u ovoj opštini. One će zahteve za pomoć podnositi lokalnoj samoupravi, a od papirologije je potreban dokaz o prebivalištu, lekarski izveštaj kojim će dokazati trudnoću i potvrdu iz Nacionalne službe za zapošljavanje da su nezaposlene. Takođe, kako ističe Matićeva, pomoć je predviđena za prva četiri deteta u porodici.
 
Podsetimo, Forum žena OO LSV Žabalj je 2013. godine inicirao, a lokalna skupština prihvatila, da sve trudnice u ovoj opštini dobijaju punu platu tokom trudnoće.

(BILSV, 18.12.2015)



Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Forum žena LSV | Subota, 12. 10. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke

Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, u okviru meseca borbe protiv raka, u razgovoru sa građankama i građanima Zrenjanina ukazale da je neophodno sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke u Srbiji. 
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook