Predate kandidature za čelne funkcije FŽ LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Predate kandidature za čelne funkcije FŽ LSV

NOVI SAD - Na osnovu Pravilnika o izborima u Forumu žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, kandidatkinje za predsednicu, odnosno potpredsednice Foruma žena, na osnovu prethodno utvrđenih obrazaca su u periodu od 30. aprila do 19. maja, skupljale potpise podrške članica Foruma žena LSV.

LSV

U predviđenom roku, sledeće kandidatkinje su zadovoljile prvi preduslov za kandidovanje i predale dovoljan broj potpisa na propisanim obrascima:

LSVĐurđina Jerinkić iz Kikinde, kandidatkinja za predsednicu Foruma žena LSV

Rođena je 1974. godine, posle gimnazije u Kikindi i Pravnog fakulteta u Novom Sadu, zaposlena u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, filijala Kikinda od 2003. godine.
Članica je Gradskog odbora LSV Kikinda od 2009. godine, predsednica Foruma žena LSV Kikinda i članica Izvršnog odbora LSV Kikinda od 2010. godine. Od februara 2013. godine je potpredsednica Gradskog odbora LSV Kikinda.
Trenutno je predsednica Skupštine opštine Kikinda (od jula 2012. godine).


LSVAna Kandić iz Novog Sada, kandidatkinja za potpredsednicu Foruma žena LSV

Rođena 1983. godine, završila Srednju ekonomsku školu i Filozofski fakultet, Odsek za sociologiju. Od 2005. godine je aktivna u nevladinom sektoru, učestvujući kao predavačica i koordinatorka projekata u oblasti vršnjačkih edukacija.
Članica Lige socijaldemokrata Vojvodine od 2008. godine, aktivna pre svega u Omladini LSV kao potpredsednica LSVO, članica Izvršnog odbora LSV Novi Sad od 2010. do 2013. godine,  trenerica Centra za edukaciju (omladinski kamp „Ligina akcija letnje edukacije“ i seminari „Žene mogu sve!“).
Trenutno članica stalnog saziva Glavnog odbora LSV i zamenica člana Izvršnog odbora LSV.


LSVSandra Ristić iz Bele Crkve, kandidatkinja za potpredsednicu Foruma žena LSV

Rođena u Beloj Crkvi 1978. godine, posle završene gimnazije „Jovan Cvijić“, školovanje nastavila na Višoj poslovnoj školi u Beogradu, smer finansije i računovodstvo – bankarstvo i osiguranje.
Regionalna koordinatorka Foruma žena za Južni Banat i članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine. Od 2008. do 2009. godine obavljala funkciju predsednice Skupštine Opštine Bela Crkva. Predsednica OO LSV Bela Crkva od 2009. godine. Članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednica Foruma žena OO LSV Bela Crkva, obavljala funkciju predsednice MO Bela Crkva, šefica odborničke grupe LSV u SO Bela Crkva.

Kandidatkinje za rukovodeće funkcije u Forumu žena LSV su navele u pismu namenjenom odborima Foruma žena LSV koji su učestvovali u procesu registracije, da će u Forumu žena raditi vredno i predano, sa namerom osnaživanja ove interesne organizacije unutar Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i željom da svi odbori Foruma žena učestvuju u kreiranju politike. Istovremeno, kandidatkinje najavljuju da će u narednom periodu kroz rad i aktivnosti, sve članice dobiti priliku da se druže i uče, kako bi Forum žena postao snažna organizacija koja će učestvovati u donošenju najbitnijih odluka LSV i kreiranju programa i aktivnosti stranke.

Na osnovu Odluke o raspisanim izborima u Forumu žena LSV od 20. maja do 4. juna biće održane skupštine lokalnih odbora Foruma žena, odnosno sednice odbora koji su učestvovali u procesu registracije Foruma žena LSV, na kojima se planira pružanje podrške kandidatkinjama za organe u Forumu žena, biraju se delegatkinje za Izborni kongres planiran za 15. jun 2013. godine, članice Skupštine i Predsedništvo Foruma žena LSV.  

(BILSV, 20.05.2013)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook