Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 30. 08. 2015. | Komentara: 0

Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

KORČULA – Na Korčuli je od 28. do 30. avgusta održana četvrta po redu „Korčulanska letnja škola“, koja okuplja muškarce i žene, predstavnike i predstavnice socijaldemokratskih stranaka i organizacija regiona i međunarodnih partnera.

LSV

Predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovogodišnjem susretu bile su članica Predsedništva i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Maja Sedlarević i članica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Ana Pataki, obe nekadašnje predsednice Foruma žena LSV.
Teme ovogodišnje škole bile su fokusirane na rodne politike partija levice i levog centra, povećanje i održivost učešća žena u odlučivanju i kreiranju politike stranke, kao i potreba za obimnijom ideološkom edukacijom i muškaraca i žena u strankama. Predstavnice LSV, osim u diskusiji, učestvovale su i u panelu o funkcionisanju i radu ženskih organizacija u okviru socijaldemokratskih stranaka, njihovoj ulozi i značaju. Takođe, predstavile su i 15 godina rada Foruma žena LSV.
Tokom prethodnih godinu dana, žene socijaldemokratskih stranaka susrele su se dva puta (u Zagrebu i Skoplju) i aktivno radile na izradi Platforme o rodnoj ravnopravnosti koju su uputile svim liderima socijaldemokratskih stranaka regiona, PES-a i Socijalističke internacionale da ih svojim potpisom prihvate i podrže. Predsednik LSV, Nenad Čanak potpisao je Platformu u julu 2015. godine.

(BILSV, 30. 08. 2015)



Forum žena LSV | Petak, 18. 01. 2019. | Komentara: 0

Predsednik Srbije glumi sudiju i dželata

Povodom poslednjih nastupa predsednika Republike Srbije u kom je medijima i javnosti najavio oštrije i duže kazne, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje o  poverenju Vladi, budući da Aleksandar Vučić očigledno glumi i sudiju i dželata, te nam ministarstva nisu ni potrebna.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Žrtve nasilja nisu dovoljno zaštićene novim Zakonom

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je ove godine pokazala koliko institucije koje su uključene u primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, nisu dovoljno spremne za njegovu potpunu primenu. Sudeći po naslovima u rubrikama crne hronike, a i po saopštenjima predsednice Saveta za suzbijanje nasilja u porodici, u ovoj godini ubijeno 23 žena i sedam muškaraca, zločini su najbrutalniji do sada, a podaci nisu obuhvatili celu godinu.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Šta je proklamovano, a šta ostvareno Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici

Na samom kraju kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena LSV je organizovao tribinu u okviru koje su postavljena pitanja i predložena rešenja na manjkavosti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook