Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 30. 08. 2015. | Komentara: 0

Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

KORČULA – Na Korčuli je od 28. do 30. avgusta održana četvrta po redu „Korčulanska letnja škola“, koja okuplja muškarce i žene, predstavnike i predstavnice socijaldemokratskih stranaka i organizacija regiona i međunarodnih partnera.

LSV

Predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovogodišnjem susretu bile su članica Predsedništva i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Maja Sedlarević i članica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Ana Pataki, obe nekadašnje predsednice Foruma žena LSV.
Teme ovogodišnje škole bile su fokusirane na rodne politike partija levice i levog centra, povećanje i održivost učešća žena u odlučivanju i kreiranju politike stranke, kao i potreba za obimnijom ideološkom edukacijom i muškaraca i žena u strankama. Predstavnice LSV, osim u diskusiji, učestvovale su i u panelu o funkcionisanju i radu ženskih organizacija u okviru socijaldemokratskih stranaka, njihovoj ulozi i značaju. Takođe, predstavile su i 15 godina rada Foruma žena LSV.
Tokom prethodnih godinu dana, žene socijaldemokratskih stranaka susrele su se dva puta (u Zagrebu i Skoplju) i aktivno radile na izradi Platforme o rodnoj ravnopravnosti koju su uputile svim liderima socijaldemokratskih stranaka regiona, PES-a i Socijalističke internacionale da ih svojim potpisom prihvate i podrže. Predsednik LSV, Nenad Čanak potpisao je Platformu u julu 2015. godine.

(BILSV, 30. 08. 2015)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 26. 11. 2012. | Komentara: 0

Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

SOMBOR - Povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Forum žena Gradske organizacije LSV u Somboru ukazao je danas da jedno savremeno društvo, kojem težimo, ne sme da dozvoli da svakih 10 dana jedna žena bude ubijena, da svaka treća bude fizički zlostavljena i da skoro svaka žena bude verbalno zlostavljana.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Dve akcije vršačkih ligašica

VRŠAC – Po završetku akcije ,,Solidarnost za sve"Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vršac uručio je gradskoj organizaciji Crvenog krsta odeću, obuću i ostale potrebštine za najugroženije sugrađane.
Forum žena LSV | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 2

Pitanje za ministarku zdravlja: Ko štedi na zdravlju žena u Srbiji?!

NOVI SAD, 10. oktobar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović da javno kaže kako je moguće da žene u Srbiji, u 21. veku, imaju pravo na samo jedan ciljani ginekološki pregled radi ranog otkrivanja raka grlića materice u domovima zdravlja i to u periodu od tri godine?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook