Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 30. 08. 2015. | Komentara: 0

Predstavnice LSV na Korčulanskoj letnjoj školi

KORČULA – Na Korčuli je od 28. do 30. avgusta održana četvrta po redu „Korčulanska letnja škola“, koja okuplja muškarce i žene, predstavnike i predstavnice socijaldemokratskih stranaka i organizacija regiona i međunarodnih partnera.

LSV

Predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine na ovogodišnjem susretu bile su članica Predsedništva i predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Maja Sedlarević i članica Saveta za rodnu ravnopravnost LSV Ana Pataki, obe nekadašnje predsednice Foruma žena LSV.
Teme ovogodišnje škole bile su fokusirane na rodne politike partija levice i levog centra, povećanje i održivost učešća žena u odlučivanju i kreiranju politike stranke, kao i potreba za obimnijom ideološkom edukacijom i muškaraca i žena u strankama. Predstavnice LSV, osim u diskusiji, učestvovale su i u panelu o funkcionisanju i radu ženskih organizacija u okviru socijaldemokratskih stranaka, njihovoj ulozi i značaju. Takođe, predstavile su i 15 godina rada Foruma žena LSV.
Tokom prethodnih godinu dana, žene socijaldemokratskih stranaka susrele su se dva puta (u Zagrebu i Skoplju) i aktivno radile na izradi Platforme o rodnoj ravnopravnosti koju su uputile svim liderima socijaldemokratskih stranaka regiona, PES-a i Socijalističke internacionale da ih svojim potpisom prihvate i podrže. Predsednik LSV, Nenad Čanak potpisao je Platformu u julu 2015. godine.

(BILSV, 30. 08. 2015)



Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.
Forum žena LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

NOVI KNEŽEVAC – Regionalna koordinatorka Foruma žena LSV za severni Banat Gordana Perunović Fijat  posetila je 29. novembra Forum žena OO LSV Novi Kneževac i ligašicama održala kratko predavanje o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava.
Forum žena LSV | Utorak, 29. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje u porodici javni, a ne privatni problem

ZRENJANIN - Nasilje u porodici, koje je najzastupljeniji oblik nasilja nad ženama, javni je a ne privatni problem, istakla je danas regionalna koordinatorka Foruma žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dragana Mihaljević. Ona je ukazala na to da je uticaj koji nasilje prema ženama ima mnogo širi od pojedinačnih slučajeva, jer utiče na porodice, zajednice i društvo u celini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook