Prevencija bitna u borbi protiv raka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 10. 2014. | Komentara: 0

Prevencija bitna u borbi protiv raka

ZRENJANIN – Forum žena Gradskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je danas u centru grada, ispred prostorija stranke uličnu akciju povodom meseca borbe protiv raka dojke.

LSV

Tokom akcije, aktivistkinje Foruma žena GrO LSV Zrenjanin uputile su poruku podrške ženama koje su se već suočile sa ovom bolešću i svim drugim sugrađankama, da budu odgovorne kada je njihovo zdravlje u pitanju i da zajednički rade na povećanju svesti o značaju ranog otkrivanja raka dojke. Potpredsednica FŽ LSV, Ankica Dostanić, navela je da su garant našeg dobrog zdravlja preventivni pregledi.
– O značaju prevencije govori nam i podatak da je, zaključno sa avgustom 2014. godine, skrining mamografija urađena kod 61.878 zdravih žena, starosti od 50 - 69 godina i da je na taj način otkriveno 193 slučaja karcinoma dojke. Rak dojke je najučestalije maligno oboljenje kod žena u Srbiji, a svake godine se broj novoobolelih žena povećava. Još je alarmantnija činjenica da se starosna granica obolevanja neprestano pomera naniže, dok se smrtnost od ove bolesti ne smanjuje – navela je ona. Dodaoala je da je zbog toga neophodno urgentno uvođenje obaveznih preventivnih pregleda u okviru zdravstvenog sistema i na paralelno podizanje svesti građanki i građana o važnosti prevencije radi unapređenja zdravlja.

(BILSV, 25. 10. 2014)



Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook