Preventiva i zdravlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Preventiva i zdravlje

KIKINDA - Forum žena GrO LSV Kikinda održao je tribinu posvećenu 7. aprilu, međunarodnom Danu zdravlja, 8. aprila u prostoru restorana Radnički dom. Svetlana Stojanović, privatna preduzetnica koja se bavi proizvodnjom organske hrane, govorila je o svojoj odluci da napusti struku - uređenje enterijera - i posveti se gajenju voća i povrća po standardima kakvi se danas traže u Evropi, a sve da bi se zdravlje potrošača zaštitilo od silne hemije kojima se voće i povrće danas tretira.

Prim. dr Dragan Rankov, ginekolog i akušer, govorio je o značaju preventive u zaštiti zdravlja, pre svega reproduktivnog zdravlja žena. Kako su u publici bila oba pola i svi uzrasti ligašica i ligaša, tribina se ubrzo pretvorila u interaktivnu radionicu u kojoj su publika i predavači razmenjivali iskustva i postavljali pitanja. Đurđina Jerinkić, predsednica FŽ GrO LSV Kikinda, najavila je serijal tribina o različitim aktuelnim temama.

(BILSV, 10. 04. 2011.)




Forum žena LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Oktobar je mesec borbe za zdravlje svake žene

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje nema efikasnih sistemskih rešenja da bi se obavili preventivni pregledi za žene, kojima bi se omogućila provera zdravlja na dostojanstven način i u prihvatljivim vremenskim rokovima.
Forum žena LSV | Petak, 13. 07. 2018. | Komentara: 0

Ubijena 21 žena, a ministar kaže da nam je položaj na zavidnom nivou

Na osnovu javnosti dostupnih podataka, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine traži da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je izjavio da je “Položaj žena u Republici Srbiji već  na zavidnom nivou”, pojasni na osnovu čega je on doneo takvu procenu, kada svi podaci ukazuju da je broj ubistava žena koja su počinili njihovi partneri ili srodnici u porastu i da to predstavlja poziv na hitnu reakciju nadležnih organa.
Forum žena LSV | Četvrtak, 19. 04. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević i Subić o Jelici Rajačić Čapaković

Povodom desetogodišnjice od smrti prve pokrajinske sekretarke za ravnopravnost polova i borkinje za institucionalizaciju rodne ravnopravnosti Jelice Rajačić Čapaković, juče je održan skup na kojem su njeni prijatelji i saradnici evocirali uspomene na nju. O danima provedenim sa Jelicom i zajedničkom radu pričale su i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV mr Maja Sedlarević i potpredsednica Foruma žena LSV Milena Popović Subić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook