Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.

LSV

- Podaci do kojih dolazimo ukazuju da je situacija u Srbiji alarmantna: više od milion ljudi u Srbiji nije išlo u školu ili nije završilo osnovnu školu. Pogotovo zabrinjava činjenica da je od tog broja 80 procenata žena. Ova činjenica doprinosi tome da su one nekonkurentne na tržištu rada i da se njima lako može manipulisati. Želimo da skrenemo pažnju naposledice nebrige za opismenjavanje i obrazovanje u državi koja iz dana u dan obećava svojim građanima prosperitet i bolji život – ističe u saopštenju predsednice GrO Foruma žena LSV Novi Sad Sonja Golubović.

Ona ukazuje i da u Srbiji ima više od milion nepismenih, te da ako se tome doda podatak da polovina pismenih ne poseduje i informatičku pismenost, onda je situacija poražavajuća. 

- Smatrati pismenošću ono što se pod tim pojmom podrazumevalo pre 100 godina, zaista je primitivno i zaostalo. Problem velikog broja nepismenih Forum žena LSV GrO Novi Sad smatra za veliku pretnju, jer nepismenost i neobrazovanost guraju ljude na marginu društvenih dešavanja, a žene zaustavljaju u borbi za ravnopravnost – zaključila je Golubović i dodala da nepismenost, posebno nepismenost žena, treba iskoreniti i time omogućiti pravu ravnopravnost polova.

(BILSV, 08.09.2016)



Forum žena LSV | Petak, 29. 01. 2016. | Komentara: 0

Preventivnim pregledom protiv raka grlića materice

NOVI SAD - Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad apeluje na sve žene, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice još više razmišljaju o svom zdravlju i odvoje malo vremena za posetu svom ginekologu i obave preventivni ginekološki pregled.
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.
Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook