Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.

LSV

- Podaci do kojih dolazimo ukazuju da je situacija u Srbiji alarmantna: više od milion ljudi u Srbiji nije išlo u školu ili nije završilo osnovnu školu. Pogotovo zabrinjava činjenica da je od tog broja 80 procenata žena. Ova činjenica doprinosi tome da su one nekonkurentne na tržištu rada i da se njima lako može manipulisati. Želimo da skrenemo pažnju naposledice nebrige za opismenjavanje i obrazovanje u državi koja iz dana u dan obećava svojim građanima prosperitet i bolji život – ističe u saopštenju predsednice GrO Foruma žena LSV Novi Sad Sonja Golubović.

Ona ukazuje i da u Srbiji ima više od milion nepismenih, te da ako se tome doda podatak da polovina pismenih ne poseduje i informatičku pismenost, onda je situacija poražavajuća. 

- Smatrati pismenošću ono što se pod tim pojmom podrazumevalo pre 100 godina, zaista je primitivno i zaostalo. Problem velikog broja nepismenih Forum žena LSV GrO Novi Sad smatra za veliku pretnju, jer nepismenost i neobrazovanost guraju ljude na marginu društvenih dešavanja, a žene zaustavljaju u borbi za ravnopravnost – zaključila je Golubović i dodala da nepismenost, posebno nepismenost žena, treba iskoreniti i time omogućiti pravu ravnopravnost polova.

(BILSV, 08.09.2016)



Forum žena LSV | Utorak, 13. 08. 2013. | Komentara: 0

Pomoć za najugroženije porodice u Kovačici

KOVAČICA – Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kovačici je, povodom 9. avgusta, Svetskog dana siromašnih osoba, organizovao humanitarnu akciju prikupljanja odeće i obuće.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 08. 2013. | Komentara: 0

Počela serija predavanja u organizaciji FŽ LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora LSV Zrenjanin Ankica Dostanić i predsednik Omladine LSV i trener Centra za edukaciju LSV Nenad Mišković održali su predavanja na temu odnosa sa javnošću, analize konfliktnih odnosa i tranzicione pravde u Srbiji.
Forum žena LSV | Subota, 22. 06. 2013. | Komentara: 0

Đurđina Jerinkić nova predsednica Foruma žena LSV

NOVI SAD - Nova predsednica Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je Đurđina Jerinkić, a potpredsednice su Sandra Ristić (Banat) i Ana Kandić (Bačka), dok će potpredsednica iz Srema biti izabrana naknadno, odlučeno je na današnjem, prvom redovnom kongresu FŽ LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook