Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi" saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

Osim predstavnika i predstavnica sindikata, seminar su pohađale članice Foruma žena Lige socijaldemokrata, aktivno učestvujući u diskusijama koje su se odvijale. Osim teme o lobiranju u oblasti rodne ravnopravnosti, vreme diskusije je iskorišćeno za navođenje primera zemalja u regionu, jer su polaznice i polaznici došli iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. O praksi Evropske ženske lobi grupe i regionalne lobi grupe za mir, sigurnost i pravednost u Jugoistočnoj Evropi govorilo se kroz primere u praksi. Na nacionalnom nivou, predstavnice i predstavnici Crne Gore su govorili o merama afirmativne akcije u postupku usvajanja izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, dok su učesnici iz Republike Srpske govorili o zastupljenosti žena na mestima odlučivanja. Umesto zaključka, došlo se do saglasnosti da su u svom aktivizmu, predstavnici i predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine, zahvaljujući podršci i poštujući interese sugrađana i sugrađanki koji su ih birali na različitim nivoima, postigli veliki uspeh u insistiranju na inicijativi "Puna plata za trudnice", ali i zalaganjem narodnih poslanica LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije za usvajanje amandmana na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

(BILSV, 07.07.2011.)
Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Forum žena LSV | Subota, 12. 10. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke

Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, u okviru meseca borbe protiv raka, u razgovoru sa građankama i građanima Zrenjanina ukazale da je neophodno sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke u Srbiji. 
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook