Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi" saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

Osim predstavnika i predstavnica sindikata, seminar su pohađale članice Foruma žena Lige socijaldemokrata, aktivno učestvujući u diskusijama koje su se odvijale. Osim teme o lobiranju u oblasti rodne ravnopravnosti, vreme diskusije je iskorišćeno za navođenje primera zemalja u regionu, jer su polaznice i polaznici došli iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. O praksi Evropske ženske lobi grupe i regionalne lobi grupe za mir, sigurnost i pravednost u Jugoistočnoj Evropi govorilo se kroz primere u praksi. Na nacionalnom nivou, predstavnice i predstavnici Crne Gore su govorili o merama afirmativne akcije u postupku usvajanja izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, dok su učesnici iz Republike Srpske govorili o zastupljenosti žena na mestima odlučivanja. Umesto zaključka, došlo se do saglasnosti da su u svom aktivizmu, predstavnici i predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine, zahvaljujući podršci i poštujući interese sugrađana i sugrađanki koji su ih birali na različitim nivoima, postigli veliki uspeh u insistiranju na inicijativi "Puna plata za trudnice", ali i zalaganjem narodnih poslanica LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije za usvajanje amandmana na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

(BILSV, 07.07.2011.)




Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook