Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi" saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

Osim predstavnika i predstavnica sindikata, seminar su pohađale članice Foruma žena Lige socijaldemokrata, aktivno učestvujući u diskusijama koje su se odvijale. Osim teme o lobiranju u oblasti rodne ravnopravnosti, vreme diskusije je iskorišćeno za navođenje primera zemalja u regionu, jer su polaznice i polaznici došli iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. O praksi Evropske ženske lobi grupe i regionalne lobi grupe za mir, sigurnost i pravednost u Jugoistočnoj Evropi govorilo se kroz primere u praksi. Na nacionalnom nivou, predstavnice i predstavnici Crne Gore su govorili o merama afirmativne akcije u postupku usvajanja izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, dok su učesnici iz Republike Srpske govorili o zastupljenosti žena na mestima odlučivanja. Umesto zaključka, došlo se do saglasnosti da su u svom aktivizmu, predstavnici i predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine, zahvaljujući podršci i poštujući interese sugrađana i sugrađanki koji su ih birali na različitim nivoima, postigli veliki uspeh u insistiranju na inicijativi "Puna plata za trudnice", ali i zalaganjem narodnih poslanica LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije za usvajanje amandmana na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

(BILSV, 07.07.2011.)




Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo.
Forum žena LSV | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević: Zadatak svih nas je da stvorimo uslove kako bi žrtve imale poverenje u institucije

Šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama samo su prilika da se ukaže na sveprisutni problem rodno zasnovanog nasilja kome, nažalost, svedočimo svakodnevno, istakla je koordinatorka Ženske parlamentarne mreže mr Maja Sedlarević i dodala da se, ne samo u ovih šesnaest dana, nego svakog dana, mora pomoći, pokazati ženama koje trpe nasilje da nisu same, podržati svaku kojoj treba pomoć i svakoj omogućiti pravo na izbor.
Forum žena LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Da li je država sposobna da primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Pre početka obeležavanja „16 dana aktivizma protiv  nasilja nad ženama“, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministarku pravde koji su efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskim odnosima, budući da su podaci o femicidu višestruko veći u odnosu na prethodne godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook