Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi" saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

Osim predstavnika i predstavnica sindikata, seminar su pohađale članice Foruma žena Lige socijaldemokrata, aktivno učestvujući u diskusijama koje su se odvijale. Osim teme o lobiranju u oblasti rodne ravnopravnosti, vreme diskusije je iskorišćeno za navođenje primera zemalja u regionu, jer su polaznice i polaznici došli iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije. O praksi Evropske ženske lobi grupe i regionalne lobi grupe za mir, sigurnost i pravednost u Jugoistočnoj Evropi govorilo se kroz primere u praksi. Na nacionalnom nivou, predstavnice i predstavnici Crne Gore su govorili o merama afirmativne akcije u postupku usvajanja izmena Zakona o izboru narodnih poslanika, dok su učesnici iz Republike Srpske govorili o zastupljenosti žena na mestima odlučivanja. Umesto zaključka, došlo se do saglasnosti da su u svom aktivizmu, predstavnici i predstavnice Lige socijaldemokrata Vojvodine, zahvaljujući podršci i poštujući interese sugrađana i sugrađanki koji su ih birali na različitim nivoima, postigli veliki uspeh u insistiranju na inicijativi "Puna plata za trudnice", ali i zalaganjem narodnih poslanica LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije za usvajanje amandmana na izmene Zakona o izboru narodnih poslanika.

(BILSV, 07.07.2011.)




Forum žena LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Oktobar je mesec borbe za zdravlje svake žene

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje nema efikasnih sistemskih rešenja da bi se obavili preventivni pregledi za žene, kojima bi se omogućila provera zdravlja na dostojanstven način i u prihvatljivim vremenskim rokovima.
Forum žena LSV | Petak, 13. 07. 2018. | Komentara: 0

Ubijena 21 žena, a ministar kaže da nam je položaj na zavidnom nivou

Na osnovu javnosti dostupnih podataka, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine traži da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je izjavio da je “Položaj žena u Republici Srbiji već  na zavidnom nivou”, pojasni na osnovu čega je on doneo takvu procenu, kada svi podaci ukazuju da je broj ubistava žena koja su počinili njihovi partneri ili srodnici u porastu i da to predstavlja poziv na hitnu reakciju nadležnih organa.
Forum žena LSV | Četvrtak, 19. 04. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević i Subić o Jelici Rajačić Čapaković

Povodom desetogodišnjice od smrti prve pokrajinske sekretarke za ravnopravnost polova i borkinje za institucionalizaciju rodne ravnopravnosti Jelice Rajačić Čapaković, juče je održan skup na kojem su njeni prijatelji i saradnici evocirali uspomene na nju. O danima provedenim sa Jelicom i zajedničkom radu pričale su i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV mr Maja Sedlarević i potpredsednica Foruma žena LSV Milena Popović Subić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook