Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Ponedeljak, 26. 11. 2012. | Komentara: 0

Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

SOMBOR - Povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Forum žena Gradske organizacije LSV u Somboru ukazao je danas da jedno savremeno društvo, kojem težimo, ne sme da dozvoli da svakih 10 dana jedna žena bude ubijena, da svaka treća bude fizički zlostavljena i da skoro svaka žena bude verbalno zlostavljana.

LSV

- Želimo da ukažemo na neka od osnovnih ljudskih prava koja su stub svakog demokratskog društva. Podsećamo da smo svi rođeni slobodni i jednaki, da smo svi jednaki pred zakonom, da svako ima pravo da traži sigurno mesto za život, da su brak i porodica zaštićeni, da svako ima pravo na obrazovanje i, najvažnije, niko nam ne može oduzeti naša ljudska prava. Nažalost, mnoga od tih prava se ipak krše – navedeno je u saopštenju somborskog Foruma žena LSV. Kako je istaknuto, svedoci smo trgovine robljem, mobinga i raznih vrsta diskriminacije.

- Podizanje svesti javnosti o problemima nasilja nad ženama je zadatak svih nas. Podsticanje zlostavljenih žena da prijave nasilje nad njima svim relevantnim institucijama, takođe. Samo zajedno možemo da pokažemo da nasilje ima izlaz, da imamo izbor i da nismo same – zaključeno je u saopštenju Foruma žena GrO LSV Sombor.

(BILSV, 26.11.2012)Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2020. | Komentara: 0

LSV za bolju primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici

Na stručnom skupu, u organizaciji Kongresnog edukativnog centra, koji je održan u Novom Sadu, pod nazivom „O primeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici“ govorila je Milena Popović Subić, v.d. predsednice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine. 
Forum žena LSV | Petak, 31. 01. 2020. | Komentara: 0

Država postojećim zakonom manipuliše zaradama porodilja na njihovu štetu

Problemi porodilja se ne rešavaju zato što država pokušava da uštedi na najranjivijoj grupi, na kojoj ne bi nikada smela da štedi. To radi tako što uzima ženama ono što su one zaradile i deo tog novca preusmerava na druga socijalna davanja, u one oblasti koje može da iskoristi kao reklamu za sebe, a radi se ustvari o platama žena koje su se porodile.
Forum žena LSV | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Forum žena LSV počeo kampanju sinoć u Novom Bečeju - Najteži korak prijavljivanje nasilja

Nevladine organizacije odradile su veliki posao u svim segmentima borbe protiv nasilja nad ženama i zahvaljujući njihovom angažmanu ovaj društveni problem postao je vidiljiv, doneseni su zakoni i počela je njihova primena od strane institucija, rečeno je juče u Novom Bečeju, na tribini kojom je Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo 16 dana aktivizma za borbu protiv nasilja nad ženama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook