Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 26. 11. 2012. | Komentara: 0

Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

SOMBOR - Povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Forum žena Gradske organizacije LSV u Somboru ukazao je danas da jedno savremeno društvo, kojem težimo, ne sme da dozvoli da svakih 10 dana jedna žena bude ubijena, da svaka treća bude fizički zlostavljena i da skoro svaka žena bude verbalno zlostavljana.

LSV

- Želimo da ukažemo na neka od osnovnih ljudskih prava koja su stub svakog demokratskog društva. Podsećamo da smo svi rođeni slobodni i jednaki, da smo svi jednaki pred zakonom, da svako ima pravo da traži sigurno mesto za život, da su brak i porodica zaštićeni, da svako ima pravo na obrazovanje i, najvažnije, niko nam ne može oduzeti naša ljudska prava. Nažalost, mnoga od tih prava se ipak krše – navedeno je u saopštenju somborskog Foruma žena LSV. Kako je istaknuto, svedoci smo trgovine robljem, mobinga i raznih vrsta diskriminacije.

- Podizanje svesti javnosti o problemima nasilja nad ženama je zadatak svih nas. Podsticanje zlostavljenih žena da prijave nasilje nad njima svim relevantnim institucijama, takođe. Samo zajedno možemo da pokažemo da nasilje ima izlaz, da imamo izbor i da nismo same – zaključeno je u saopštenju Foruma žena GrO LSV Sombor.

(BILSV, 26.11.2012)



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook