Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 26. 11. 2012. | Komentara: 0

Savremeno društvo ne sme da dozvoli nasilje nad ženama

SOMBOR - Povodom 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Forum žena Gradske organizacije LSV u Somboru ukazao je danas da jedno savremeno društvo, kojem težimo, ne sme da dozvoli da svakih 10 dana jedna žena bude ubijena, da svaka treća bude fizički zlostavljena i da skoro svaka žena bude verbalno zlostavljana.

LSV

- Želimo da ukažemo na neka od osnovnih ljudskih prava koja su stub svakog demokratskog društva. Podsećamo da smo svi rođeni slobodni i jednaki, da smo svi jednaki pred zakonom, da svako ima pravo da traži sigurno mesto za život, da su brak i porodica zaštićeni, da svako ima pravo na obrazovanje i, najvažnije, niko nam ne može oduzeti naša ljudska prava. Nažalost, mnoga od tih prava se ipak krše – navedeno je u saopštenju somborskog Foruma žena LSV. Kako je istaknuto, svedoci smo trgovine robljem, mobinga i raznih vrsta diskriminacije.

- Podizanje svesti javnosti o problemima nasilja nad ženama je zadatak svih nas. Podsticanje zlostavljenih žena da prijave nasilje nad njima svim relevantnim institucijama, takođe. Samo zajedno možemo da pokažemo da nasilje ima izlaz, da imamo izbor i da nismo same – zaključeno je u saopštenju Foruma žena GrO LSV Sombor.

(BILSV, 26.11.2012)



Forum žena LSV | Nedelja, 05. 02. 2017. | Komentara: 0

Broj obolelih od raka sve veći, a lekara sve manje

Forum  žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je broj obolelih  od malignih bolesti u porastu u Srbiji. Obeležavanjem Svetskog dana borbe protiv raka ukazujemo da prevencija predstavlja najefikasniji pristup u smanjenju i kontroli malignih bolesti.
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

Pored intenzivnijeg zapošljavanja, jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom predstavlja pristupačnost svim javnim objektima. U vezi sa tim, Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja najavu borbe protiv bahatog parkiranja u gradu, koja bi trebalo da olakša kretanje osoba sa invaliditetom, majki sa decom i biciklista.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook