Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama.

LSV

Potpredsednica udruženja Radenka Pavlov istakla je tom prilikom da su problemi i potrebe udruženja veliki, počevši od prostora koji je mali, neuslovan i neadekvatan, do prevoza za korisnike iz Đurđeva, Čuruga i Gospođinaca. Dodala je i da postoje problemi sa grejanjem, internetom kao i rampama za korisnike, da je potreban novac za stručno usavršavanje volontera, ali je napomenula da je veoma zahvalna na velikoj podršci i pomoći lokalne samouprave koja ni dosad nije izostajala, iako je nažalost, nedovoljna da bi zadovoljila osnovne potrebe udruženja. Kako je ukazala predsednica Foruma žena OO LSV Žabalj Miholjka Matić, ligašice su ponudile svoju podršku i pomoć u budućem radu udruženja kao i konkretnu pomoć u vidu sredstava za rad koja će biti realizovana narednih dana.
– Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj apeluje na institucije opštine, kao i na širu društvenu zajednicu, da pomognu ovom udruženju i podseća da se o osobama sa invaliditetom mora brinuti svaki dan, a ne samo na ovaj, za njih važan datum – dodala je Matić.

(BILSV, 04. 12. 2015)



Forum žena LSV | Petak, 18. 01. 2019. | Komentara: 0

Predsednik Srbije glumi sudiju i dželata

Povodom poslednjih nastupa predsednika Republike Srbije u kom je medijima i javnosti najavio oštrije i duže kazne, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje o  poverenju Vladi, budući da Aleksandar Vučić očigledno glumi i sudiju i dželata, te nam ministarstva nisu ni potrebna.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Žrtve nasilja nisu dovoljno zaštićene novim Zakonom

Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je ove godine pokazala koliko institucije koje su uključene u primenu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, nisu dovoljno spremne za njegovu potpunu primenu. Sudeći po naslovima u rubrikama crne hronike, a i po saopštenjima predsednice Saveta za suzbijanje nasilja u porodici, u ovoj godini ubijeno 23 žena i sedam muškaraca, zločini su najbrutalniji do sada, a podaci nisu obuhvatili celu godinu.
Forum žena LSV | Utorak, 11. 12. 2018. | Komentara: 0

Šta je proklamovano, a šta ostvareno Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici

Na samom kraju kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Forum žena LSV je organizovao tribinu u okviru koje su postavljena pitanja i predložena rešenja na manjkavosti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook