Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama.

LSV

Potpredsednica udruženja Radenka Pavlov istakla je tom prilikom da su problemi i potrebe udruženja veliki, počevši od prostora koji je mali, neuslovan i neadekvatan, do prevoza za korisnike iz Đurđeva, Čuruga i Gospođinaca. Dodala je i da postoje problemi sa grejanjem, internetom kao i rampama za korisnike, da je potreban novac za stručno usavršavanje volontera, ali je napomenula da je veoma zahvalna na velikoj podršci i pomoći lokalne samouprave koja ni dosad nije izostajala, iako je nažalost, nedovoljna da bi zadovoljila osnovne potrebe udruženja. Kako je ukazala predsednica Foruma žena OO LSV Žabalj Miholjka Matić, ligašice su ponudile svoju podršku i pomoć u budućem radu udruženja kao i konkretnu pomoć u vidu sredstava za rad koja će biti realizovana narednih dana.
– Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj apeluje na institucije opštine, kao i na širu društvenu zajednicu, da pomognu ovom udruženju i podseća da se o osobama sa invaliditetom mora brinuti svaki dan, a ne samo na ovaj, za njih važan datum – dodala je Matić.

(BILSV, 04. 12. 2015)



Forum žena LSV | Utorak, 02. 10. 2018. | Komentara: 0

Oktobar je mesec borbe za zdravlje svake žene

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da i dalje nema efikasnih sistemskih rešenja da bi se obavili preventivni pregledi za žene, kojima bi se omogućila provera zdravlja na dostojanstven način i u prihvatljivim vremenskim rokovima.
Forum žena LSV | Petak, 13. 07. 2018. | Komentara: 0

Ubijena 21 žena, a ministar kaže da nam je položaj na zavidnom nivou

Na osnovu javnosti dostupnih podataka, Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine traži da ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je izjavio da je “Položaj žena u Republici Srbiji već  na zavidnom nivou”, pojasni na osnovu čega je on doneo takvu procenu, kada svi podaci ukazuju da je broj ubistava žena koja su počinili njihovi partneri ili srodnici u porastu i da to predstavlja poziv na hitnu reakciju nadležnih organa.
Forum žena LSV | Četvrtak, 19. 04. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević i Subić o Jelici Rajačić Čapaković

Povodom desetogodišnjice od smrti prve pokrajinske sekretarke za ravnopravnost polova i borkinje za institucionalizaciju rodne ravnopravnosti Jelice Rajačić Čapaković, juče je održan skup na kojem su njeni prijatelji i saradnici evocirali uspomene na nju. O danima provedenim sa Jelicom i zajedničkom radu pričale su i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini APV mr Maja Sedlarević i potpredsednica Foruma žena LSV Milena Popović Subić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook