Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.

SomborPrisutni su mogli da se upoznaju sa dva različita pristupa lečenju bolesti zavisnosti, prvenstveno narkomanije. O konvencionalnom načinu je govorila psihološkinja Irena Banda, dok je lečenje u zajednici promovisao vlč. Marinko Stantić, osnivač i rukovodilac Humanitarno-terapijske zajednice za pomoć zavisnicima „Hosana”.
Potresna i nadasve iskrena svedočenja bivšeg člana Zajednice „Hosana” i roditelja o uzrocima, dugotrajnom i mukotrpnom putu lečenja zavisnosti, posledicama koje trpi porodica i prihvatanju, tačnije, neprihvatanju od strane sredine, izazvala su veliko zanimanje publike, zbog čega je dijalog sa učesnicima trajao gotovo sat vremena duže od predviđenog.Stepen interakcije koji je postignut na ovoj tribini, daje nam podstrek da u skorijoj budućnosti organizujemo slične skupove, koji bi se bavili pitanjima porodice, jer je ona u ovom društvenim okolnostima, kako je zaključeno na tribini, ugrožena i preživljava veliku krizu.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Forum žena LSV | Subota, 12. 10. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke

Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, u okviru meseca borbe protiv raka, u razgovoru sa građankama i građanima Zrenjanina ukazale da je neophodno sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke u Srbiji. 
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook