Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Uspešna tribina o bolestima zavisnosti

SOMBOR – Nemojmo biti solidarni u zlu, odnosno, nemojmo nalaziti opravdanje za loše postupke nama bliskih osoba i ne reagovati na njih, samo zato što su članovi porodice – jedan je od akcenata tribine na temu „Bolesti zavisnosti i porodica”, održanoj juče u Velikoj sali Gradske kuće, povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja.

SomborPrisutni su mogli da se upoznaju sa dva različita pristupa lečenju bolesti zavisnosti, prvenstveno narkomanije. O konvencionalnom načinu je govorila psihološkinja Irena Banda, dok je lečenje u zajednici promovisao vlč. Marinko Stantić, osnivač i rukovodilac Humanitarno-terapijske zajednice za pomoć zavisnicima „Hosana”.
Potresna i nadasve iskrena svedočenja bivšeg člana Zajednice „Hosana” i roditelja o uzrocima, dugotrajnom i mukotrpnom putu lečenja zavisnosti, posledicama koje trpi porodica i prihvatanju, tačnije, neprihvatanju od strane sredine, izazvala su veliko zanimanje publike, zbog čega je dijalog sa učesnicima trajao gotovo sat vremena duže od predviđenog.Stepen interakcije koji je postignut na ovoj tribini, daje nam podstrek da u skorijoj budućnosti organizujemo slične skupove, koji bi se bavili pitanjima porodice, jer je ona u ovom društvenim okolnostima, kako je zaključeno na tribini, ugrožena i preživljava veliku krizu.

(BILSV, 01. 12. 2011.)



Forum žena LSV | Utorak, 12. 07. 2011. | Komentara: 1

Borba protiv "bele kuge"

NOVI SAD - Vojvođanska prestonica se priključila gradovima koji budućim mamama omogućavaju određene beneficije: 35 odsto više primanja mesečno, odnosno puna plata u slučaju potrebe održavanja trudnoće, predstavlja ujedno i veliku podršku instituciji porodice, kao i veliki doprinos u borbi protiv "bele kuge", problema koji potresa AP Vojvodinu već decenijama.
Forum žena LSV | Četvrtak, 07. 07. 2011. | Komentara: 0

Saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO

NOVI SAD - Drugog dana seminara u organizaciji Sekcije žena Granskog sindikata hemije, nemetala, energetike i rudarstva "Nezavisnost", na temu "Ženski lobi " saradnja političarki, sindikalki i žena iz NVO" govorila je Ana Kandić, trenerica Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Forum žena LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

SUBOTICA - Seminarom „Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook