Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Novi Sad, 15. decembar 2016 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi sprečavanju sveprisutnog govora mržnje, diskriminacije i fizičkog ugrožavanja kako u medijima i javnim nastupima, tako i na društvenim mrežama, samo zbog nečijeg različitog mišljenja. 
 
Obaveza državnih organa i institucija je da stvaraju jasnu granicu između dozvoljenog i nedozvoljenog i da sve građanke i građani osećaju jednako bezbedno. Nažalost, to sada nije slučaj.

 
Predsednica
Foruma žena 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.
Forum žena LSV | Sreda, 03. 02. 2016. | Komentara: 0

Pomoć ligašica Udruženju Altruist

ŽABALJ - Predsednica Foruma žena Opštinsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj, Miholjka Matić, posetila je sa najbližim saradnicama Udruženje građana „Altruist“ iz ovog mesta i uručila im plastifikator, što je i dogovoreno prilikom prethodne posete.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook