Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Novi Sad, 15. decembar 2016 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi sprečavanju sveprisutnog govora mržnje, diskriminacije i fizičkog ugrožavanja kako u medijima i javnim nastupima, tako i na društvenim mrežama, samo zbog nečijeg različitog mišljenja. 
 
Obaveza državnih organa i institucija je da stvaraju jasnu granicu između dozvoljenog i nedozvoljenog i da sve građanke i građani osećaju jednako bezbedno. Nažalost, to sada nije slučaj.

 
Predsednica
Foruma žena 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Petak, 29. 01. 2016. | Komentara: 0

Preventivnim pregledom protiv raka grlića materice

NOVI SAD - Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad apeluje na sve žene, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice još više razmišljaju o svom zdravlju i odvoje malo vremena za posetu svom ginekologu i obave preventivni ginekološki pregled.
Forum žena LSV | Petak, 18. 12. 2015. | Komentara: 0

Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.
Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook