Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Novi Sad, 15. decembar 2016 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi sprečavanju sveprisutnog govora mržnje, diskriminacije i fizičkog ugrožavanja kako u medijima i javnim nastupima, tako i na društvenim mrežama, samo zbog nečijeg različitog mišljenja. 
 
Obaveza državnih organa i institucija je da stvaraju jasnu granicu između dozvoljenog i nedozvoljenog i da sve građanke i građani osećaju jednako bezbedno. Nažalost, to sada nije slučaj.

 
Predsednica
Foruma žena 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Sreda, 30. 10. 2013. | Komentara: 0

Ligašice na sastanku predstavnica ženskih organizacija

NOVI SAD/BEOGRAD – Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Nataša Šuljagić Terbec i Slavica Đurović  prisustvovale su sastanku predstavnica ženskih organizacija političkih partija koji je proteklog vikenda održan u Beogradu.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 21. 10. 2013. | Komentara: 0

Predavanja o ravnopravnosti

ZRENJANIN - Gradski odbor Foruma žena LSV Zrenjanin je, nakon niza predavanja tokom leta na temu ljudskih prava, lustracije i restitucije, kao i radionica praktičnih znanja i veština iz oblasti komunikacije, proteklog vikenda nastavio sa edukativnim radom.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Bezbednost dece je najvažnija

SOMBOR – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine započele su akciju o bezbednosti školske dece. Prva u nizu akcija održana je u petak, 4. oktobra ispred Gradske kuće, kada su aktivistkinje putem kratke ankete prolaznike pitale za mišljenje o ovoj aktuelnoj temi i razgovarale o predlozima za poboljšanje trenutne situacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook