Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Sombor, 25. novembar 2017 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.

lsv

Nasilje nad ženama predstavlja jedan od osnovnih društvenih mehanizama uz pomoć kojih su žene primorane na položaj podređenosti prema muškarcima.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je upozoravao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici.

Zbog toga postavljamo pitanje Ministarstvu pravde: ZAŠTO nisu još uvek stvoreni svi preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja?

Svaka žena i devojčica ima pravo na život bez nasilja!


Predsednica Foruma žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Ponedeljak, 20. 05. 2013. | Komentara: 0

Predate kandidature za čelne funkcije FŽ LSV

NOVI SAD - Na osnovu Pravilnika o izborima u Forumu žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, kandidatkinje za predsednicu, odnosno potpredsednice Foruma žena, na osnovu prethodno utvrđenih obrazaca su u periodu od 30. aprila do 19. maja, skupljale potpise podrške članica Foruma žena LSV.
Forum žena LSV | Utorak, 30. 04. 2013. | Komentara: 0

Raspisani izbori za Forum žena LSV

NOVI SAD – Na osnovu predloga Odluke Radne grupe za registraciju Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine i Odluke Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine donetoj na 14. sednici, održanoj 29. aprila 2013. godine u Novom Sadu, raspisuju se izbori Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Zaustaviti nasilje u porodici

KOVAČICA – Aktivisti Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kovačici su, prilikom proslave 8. marta - Međunarodnog dana žena, organizovali su akciju u kojoj su građankama delili prigodne poklone i rezultate ankete koju su aktivistkinje LSV sprovele na teritoriji opštine Opština Kovačica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook