Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Sombor, 25. novembar 2017 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.

lsv

Nasilje nad ženama predstavlja jedan od osnovnih društvenih mehanizama uz pomoć kojih su žene primorane na položaj podređenosti prema muškarcima.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je upozoravao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici.

Zbog toga postavljamo pitanje Ministarstvu pravde: ZAŠTO nisu još uvek stvoreni svi preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja?

Svaka žena i devojčica ima pravo na život bez nasilja!


Predsednica Foruma žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Petak, 14. 12. 2012. | Komentara: 0

Zahtev za punu platu za trudnice u Opovu

OPOVO – Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Opovo uputilo je danas predlog lokalnoj samoupravi da se u budžetu za narednu godinu iznađu sredstva za pomoć trudnicama i nezaposlenim majkama.
Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2012. | Komentara: 0

Ni polovina prijava za nasilje nad ženama nije procesuirana

ZRENJANIN – Članica Gradskog odbora Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Ankica Dostanić upozorila je na današnjoj konferenciji za novinare da država i njeni organi imaju odgovornost da različitim merama sprečavaju nasilje nad ženama.
Forum žena LSV | Petak, 30. 11. 2012. | Komentara: 0

Potrebno oštrije kažnjavanje za nasilje u porodici

NOVI SAD - Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Baršonj Golubović istakla je, povodom „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ da postoji napredak u prijavljivanju nasilja, ali da se na mnoge prijave samo izrekne opomena ili novčana kazna.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook