Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Sombor, 25. novembar 2017 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.

lsv

Nasilje nad ženama predstavlja jedan od osnovnih društvenih mehanizama uz pomoć kojih su žene primorane na položaj podređenosti prema muškarcima.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je upozoravao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici.

Zbog toga postavljamo pitanje Ministarstvu pravde: ZAŠTO nisu još uvek stvoreni svi preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja?

Svaka žena i devojčica ima pravo na život bez nasilja!


Predsednica Foruma žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.
Forum žena LSV | Subota, 10. 03. 2012. | Komentara: 0

Pokloni za sugrađanke

SREMSKA MITROVICA – Omladinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zajedno sa Forumom žena u Sremskoj Mitrovici, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, prekjuče je sugrađankama podelio letke i poklone.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 1

Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

NOVI SAD, 08. mart – Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane i ugrožene na različite načine. Stepen ugroženosti možda najbolje ilustruje činjenica da je samo tokom prošle godine 48 žena stradalo u različitim vidovima nasilja, dok je na hiljade bilo duže ili kraće vreme u Sigurnim ženskim kućama širom zemlje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook