Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Sombor, 25. novembar 2017 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.

lsv

Nasilje nad ženama predstavlja jedan od osnovnih društvenih mehanizama uz pomoć kojih su žene primorane na položaj podređenosti prema muškarcima.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je upozoravao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici.

Zbog toga postavljamo pitanje Ministarstvu pravde: ZAŠTO nisu još uvek stvoreni svi preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja?

Svaka žena i devojčica ima pravo na život bez nasilja!


Predsednica Foruma žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Ponedeljak, 20. 02. 2012. | Komentara: 0

Za politiku jednakih vrednosti

SREMSKI KARLOVCI – Proteklog vikenda osnovan je i Forum žena opštinskog odbora  Lige socijaldemokrata Vojvodine u Sremskim Karlovcima.
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Obelodaniti nasilje i kazniti počinioce

NOVI SAD – Forum žena gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je danas akciju u ulici Milenka Grčića, kojom je obeležen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, u okviru kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama “.
Forum žena LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

ČOKA – Regionalna koordinatorka Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za severni Banat Gordana Perunović Fijat održala je u Čoki, povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", predavanje o karakteristikama nasilja prema ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook