Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 25. 11. 2017. | Komentara: 0

Zašto još nisu stvoreni preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja

Sombor, 25. novembar 2017 - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da je obaveza Republike Srbije da garantuje ravnopravnost žena i muškaraca i da razvija politiku jednakih mogućnosti, da zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju po bilo kom osnovu, da garantuje pravo na jednaku zakonsku zaštitu i pravnu pomoć.

lsv

Nasilje nad ženama predstavlja jedan od osnovnih društvenih mehanizama uz pomoć kojih su žene primorane na položaj podređenosti prema muškarcima.

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je upozoravao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici ne sme biti samo jedan od zakona kojim se ispunjava obaveza u odnosu na međunarodne standarde ljudskih prava, već se mora postaviti mnogo jasniji pravni okvir za sveobuhvatnu zakonsku regulativu kojom se sprečava nasilje nad ženama i nasilje u porodici.

Zbog toga postavljamo pitanje Ministarstvu pravde: ZAŠTO nisu još uvek stvoreni svi preduslovi za primenu Zakona o sprečavanju nasilja?

Svaka žena i devojčica ima pravo na život bez nasilja!


Predsednica Foruma žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nataša Terbec




Forum žena LSV | Subota, 25. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve!

NOVI SAD - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad organizovao je danas kod Riblje pijace u Novom sadu akciju "Žene mogu sve", kako bi građane podsetio na položaj žena u Novom Sadu i Vojvodini.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 06. 06. 2011. | Komentara: 0

Forum žena LSV Zrenjanin uručio donaciju samohranoj majci

ZRENJANIN - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, posetila je tokom vikenda, povodom Međunarodnog dana deteta, samohranu majku koja živi sa dvema maloletnim ćerkama, od kojih je jedna tromesečna beba, i uručila joj donaciju u odeći, obući i sredstvima za higijenu.
Forum žena LSV | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Sportski dan za zdravlje žena

ZRENJANIN - Članice Gradske organizacije Foruma žena LSV Zrenjanin u subotu, 28. maja, bile su domaćice petog po redu Sportskog dana. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji kojom aktivistkinje svih gradskih i mesnih odbora Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležavaju Međunarodni dan akcije za žensko zdravlje i reproduktivno pravo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook