Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook