Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Petak, 04. 12. 2015. | Komentara: 0

Svakodnevno brinuti o osobama sa invaliditetom

ŽABALJ – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, žabaljske ligašice posetile su Udruženje građana "Altruist" čija je osnovna delatnost briga o deci i omladini sa posebnim potrebama. 
Forum žena LSV | Nedelja, 29. 11. 2015. | Komentara: 0

Broj žena žrtava nasilja svake godine sve veći

NOVI SAD - Gradska organizacija Foruma žena LSV Novi Sad juče je na Trgu mladenaca, svojom akcijom puštanja crvenih balona sa porukama protiv nasilja, želela da skrene pažnju na to da ovaj problem iz godine u godinu dobija sve veće razmere. 
Forum žena LSV | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Oformiti Odeljenja za borbu protiv nasilja u porodici

NOVI SAD, 24. novembar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poslaće 25. novembra, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, dopise institucijama u svim lokalnim samoupravama na području AP Vojvodine koje se bave sprečavanjem nasilja nad ženama - Centrima za socijalni rad, Domovima zdravlja, MUP-u, tužilaštvima i sudovima. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook