Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati.

Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.

U državi koja ima toliki problem sa belom kugom, ovakva praksa je više od bahatosti i zahteva odlučnu reakciju svih koji brinu o zaštiti ljudskih, građanskih, radničkih i prava žena.

Istovremeno, uprkos svim upozorenjima i protestima i dalje se dešava da rad žena nije jednako vrednovan niti plaćen kao rad muškaraca.

Sve to je samo kap u moru stvari koje pokazuju da bitka za prava žena i njihov jednak tretman sa muškarcima u Srbiji nije dobijena ni posle punog veka od osmomartovskih zbivanja u Kopenhagenu.

Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Forum žena LSV | Sreda, 10. 10. 2012. | Komentara: 2

Pitanje za ministarku zdravlja: Ko štedi na zdravlju žena u Srbiji?!

NOVI SAD, 10. oktobar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović da javno kaže kako je moguće da žene u Srbiji, u 21. veku, imaju pravo na samo jedan ciljani ginekološki pregled radi ranog otkrivanja raka grlića materice u domovima zdravlja i to u periodu od tri godine?
Forum žena LSV | Utorak, 26. 06. 2012. | Komentara: 0

Tanja Kovač na konferenciji u Sarajevu

SARAJEVO - Potpredsednica Foruma žena Lige socijademokrata Vojvodine Tanja Kovač učestvovala je na Konferencija povodom 15 godina postojanja i delovanja FOŽ-a SDP-a Bosne i Hercegovine koji je održan u Sarajevu 9. juna 2012. godine.
Forum žena LSV | Nedelja, 24. 06. 2012. | Komentara: 0

Bolest se leči prevencijom

ZRENJANIN - Mi, u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, temelje svakog demokratskog društva vidimo na osnovama poštovanja osnovnih ljudskih prava, a jedno od njih je svakako pravo svakog pojedinca na zdravlje i osnovnu zdravstvenu zaštitu - rekla je na tribini, održanoj sinoć u Domu kulture u Belom Blatu, predsednica Gradskog odbora Foruma žena LSV Zrenjanin Ildiko Bođo, podsećajući na lošu zdravstvenu politiku, koja je rezultirala lošom situacijom u ovoj oblasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook