Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

SUBOTICA - Seminarom „Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Žene mogu sve samo im treba pružiti podršku

Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI). Oko trideset polaznica seminara iz nekoliko odbora, dobilo je priliku da se u tri dana trajanja seminara osposobi za samostalno kreiranje političke poruke, upozna sa zakonodavstvom u oblasti rodne ravnopravnosti, savlada veštine javnog nastupa i upozna one manje poznate stvari, kada je u pitanju komunikacija sa medijima.

Polaznice su došle iz Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde, Beočina, Temerina, Sente, Žitišta, Žablja, Bačke Topole, Sombora i Subotice. Bilo je i onih koje su u Ligi od devedestih, ali i onih koje su se učlanile prošle godine. Po funkcijama su predsednice Mesnih organizacija, potpredsednice Opštinskih i Gradskih odbora, članice Izvršnih odbora u svom lokalnom odboru, neke od njih aktivne su i u Forumu žena. Evaluacija je pokazala da su polaznice više nego zadovoljne naučenim.

(BILSV, 28.06.2011.)




Forum žena LSV | Sreda, 05. 06. 2019. | Komentara: 0

Podrška države porodici samo deklarativna

Državne institucije treba da pruže podršku i preduzmu konkretne korake u podizanju kvaliteta života svih građanki i građana. Ipak, to nije slučaj kada su porodilišta u pitanju. Veliko istraživanje iz 2016. godine, ukazalo je na alarmantne podatke u porodilištima na teritoriji Srbije, a od tada malo toga je promenjeno je na bolje. 
Forum žena LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Za svoja prava borimo se svakodnevno

Osmi mart, Međunarodni dan žena je dan kada slavimo žensku borbu i otpor, pokazujemo solidarnost sa različitim ženama i ukazujemo na sve one segmente društva u kojima su žene još uvek ugrožene, diskriminisane ili zapostavljene.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook