Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 28. 06. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

SUBOTICA - Seminarom „Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI).

Žene mogu sve samo im treba pružiti podršku

Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI). Oko trideset polaznica seminara iz nekoliko odbora, dobilo je priliku da se u tri dana trajanja seminara osposobi za samostalno kreiranje političke poruke, upozna sa zakonodavstvom u oblasti rodne ravnopravnosti, savlada veštine javnog nastupa i upozna one manje poznate stvari, kada je u pitanju komunikacija sa medijima.

Polaznice su došle iz Novog Sada, Zrenjanina, Kikinde, Beočina, Temerina, Sente, Žitišta, Žablja, Bačke Topole, Sombora i Subotice. Bilo je i onih koje su u Ligi od devedestih, ali i onih koje su se učlanile prošle godine. Po funkcijama su predsednice Mesnih organizacija, potpredsednice Opštinskih i Gradskih odbora, članice Izvršnih odbora u svom lokalnom odboru, neke od njih aktivne su i u Forumu žena. Evaluacija je pokazala da su polaznice više nego zadovoljne naučenim.

(BILSV, 28.06.2011.)




Forum žena LSV | Utorak, 04. 12. 2018. | Komentara: 0

Bitan politički konsenzus u borbi protiv nasilja nad ženama

Pokrajinska poslanica i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević ocenila je da je dobro što postoji politički konsenzus u borbe protiv nasilja nad ženama i rodno zasnovanog nasilja, u čemu AP Vojvodina ima višegodišnje iskustvo.
Forum žena LSV | Petak, 30. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedlarević: Zadatak svih nas je da stvorimo uslove kako bi žrtve imale poverenje u institucije

Šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja prema ženama samo su prilika da se ukaže na sveprisutni problem rodno zasnovanog nasilja kome, nažalost, svedočimo svakodnevno, istakla je koordinatorka Ženske parlamentarne mreže mr Maja Sedlarević i dodala da se, ne samo u ovih šesnaest dana, nego svakog dana, mora pomoći, pokazati ženama koje trpe nasilje da nisu same, podržati svaku kojoj treba pomoć i svakoj omogućiti pravo na izbor.
Forum žena LSV | Sreda, 21. 11. 2018. | Komentara: 0

Da li je država sposobna da primenjuje Zakon o sprečavanju nasilja u porodici?

Pre početka obeležavanja „16 dana aktivizma protiv  nasilja nad ženama“, Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministarku pravde koji su efekti Zakona o sprečavanju nasilja u porodici i partnerskim odnosima, budući da su podaci o femicidu višestruko veći u odnosu na prethodne godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook