Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 1

Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

NOVI SAD, 08. mart – Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane i ugrožene na različite načine.

Forum zena

Stepen ugroženosti možda najbolje ilustruje činjenica da je samo tokom prošle godine 48 žena stradalo u različitim vidovima nasilja, dok je na hiljade bilo duže ili kraće vreme u Sigurnim ženskim kućama širom zemlje.

Pored prava glasa, pre više od jednog veka, žene su se izborile i za pravo na rad, profesionalno usavršavanje i ukidanje diskriminacije.
Sve to im u Srbiji i dalje nedostaje.

Forum žena LSV upozorava da se žene koje traže posao od mnogih poslodavaca i dalje uslovljavaju obećanjem da neće rađati. U međuvremenu, uprkos inicijativi LSV u mnogim opštinama trudnice i dalje nemaju punu platu, nego primaju 65% zarade.

Takođe, brojni su i primeri da zaposlene žene imaju manje zarade i manje mogućnosti za napredovanje u karijeri u odnosu na svoje kolege.

Zato država mora hitno, što pre, preduzeti sve mere kojima će osigurati da rodna ravnopravnost ne bude samo slovo na papiru.


                                   Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Ponedeljak, 07. 03. 2016. | Komentara: 0

I dalje nisu potpuno ostvarena prava žena u Republici Srbiji

Novi Sad, 07. mart - Forum žena LSV upozorava na to da i posle stotinu godina prava žena u našem društvu i dalje nisu potpuno ostvarena.
Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2016. | Komentara: 0

Nema dovoljno žena na mestima odlučivanja

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana žena, zrenjaninske ligašice podsetile su svoje sugrađanke na značaj 8. marta i pitanja koja se tiču položaja žena. Predsednica Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Ankica Dostanić, navela je da položaj žena nije zatvoren „okvir“, neki zabran, niti usputna tema za raspravu, jer život žena prožima celokupnu stvarnost.
Forum žena LSV | Subota, 05. 03. 2016. | Komentara: 0

LSV će poštovani principe rodne ravnopravnosti

NOVI SAD - Na predlog Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine, predsednik LSV Nenad Čanak potpisao je Inicijativu „Za ravnopravno učešće žena u odlučivanju“ Akademije ženskog liderstva.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook