Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 1

Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

NOVI SAD, 08. mart – Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane i ugrožene na različite načine.

Forum zena

Stepen ugroženosti možda najbolje ilustruje činjenica da je samo tokom prošle godine 48 žena stradalo u različitim vidovima nasilja, dok je na hiljade bilo duže ili kraće vreme u Sigurnim ženskim kućama širom zemlje.

Pored prava glasa, pre više od jednog veka, žene su se izborile i za pravo na rad, profesionalno usavršavanje i ukidanje diskriminacije.
Sve to im u Srbiji i dalje nedostaje.

Forum žena LSV upozorava da se žene koje traže posao od mnogih poslodavaca i dalje uslovljavaju obećanjem da neće rađati. U međuvremenu, uprkos inicijativi LSV u mnogim opštinama trudnice i dalje nemaju punu platu, nego primaju 65% zarade.

Takođe, brojni su i primeri da zaposlene žene imaju manje zarade i manje mogućnosti za napredovanje u karijeri u odnosu na svoje kolege.

Zato država mora hitno, što pre, preduzeti sve mere kojima će osigurati da rodna ravnopravnost ne bude samo slovo na papiru.


                                   Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Nedelja, 05. 02. 2017. | Komentara: 0

Broj obolelih od raka sve veći, a lekara sve manje

Forum  žena Lige socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je broj obolelih  od malignih bolesti u porastu u Srbiji. Obeležavanjem Svetskog dana borbe protiv raka ukazujemo da prevencija predstavlja najefikasniji pristup u smanjenju i kontroli malignih bolesti.
Forum žena LSV | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Zabrinutost i žaljenje zbog presude Počuči

Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine je sa zabrinutošću i žaljenjem dočekao vest da je Radomir Počuča nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP oslobođen optužbi da je ugrozio bezbednost „Žena u crnom“. 
Forum žena LSV | Subota, 03. 12. 2016. | Komentara: 0

Izgraditi nedostajuće rampe za prilaz osoba sa invaliditetom

Pored intenzivnijeg zapošljavanja, jedan od glavnih problema osoba sa invaliditetom predstavlja pristupačnost svim javnim objektima. U vezi sa tim, Forum žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pozdravlja najavu borbe protiv bahatog parkiranja u gradu, koja bi trebalo da olakša kretanje osoba sa invaliditetom, majki sa decom i biciklista.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook