Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 03. 2012. | Komentara: 1

Žene u Srbiji i dalje diskriminisane!

NOVI SAD, 08. mart – Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane i ugrožene na različite načine.

Forum zena

Stepen ugroženosti možda najbolje ilustruje činjenica da je samo tokom prošle godine 48 žena stradalo u različitim vidovima nasilja, dok je na hiljade bilo duže ili kraće vreme u Sigurnim ženskim kućama širom zemlje.

Pored prava glasa, pre više od jednog veka, žene su se izborile i za pravo na rad, profesionalno usavršavanje i ukidanje diskriminacije.
Sve to im u Srbiji i dalje nedostaje.

Forum žena LSV upozorava da se žene koje traže posao od mnogih poslodavaca i dalje uslovljavaju obećanjem da neće rađati. U međuvremenu, uprkos inicijativi LSV u mnogim opštinama trudnice i dalje nemaju punu platu, nego primaju 65% zarade.

Takođe, brojni su i primeri da zaposlene žene imaju manje zarade i manje mogućnosti za napredovanje u karijeri u odnosu na svoje kolege.

Zato država mora hitno, što pre, preduzeti sve mere kojima će osigurati da rodna ravnopravnost ne bude samo slovo na papiru.


                                   Forum žena
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Forum žena LSV | Četvrtak, 24. 11. 2016. | Komentara: 0

Ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike

Da bi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici zaista mogao da posluži u borbi protiv porodičnog nasilja, neophodno je prevashodno ohrabriti žrtve da prijavljuju nasilnike. Isto tako, jako je važno voditi preciznu i trajnu kako policijsku, tako i evidenciju svih drugih nadležnih službi, što trenutno nije slučaj.
Forum žena LSV | Četvrtak, 08. 09. 2016. | Komentara: 0

Prvi zadatak - iskoreniti nepismenost

NOVI SAD – Gradski odbor Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas povodom Međunarodnog dana pismenosti da veliki procenat nepismenih žena u ogromnoj meri utiče na njihov loš položaj u društvu.
Forum žena LSV | Sreda, 06. 04. 2016. | Komentara: 0

Liste čekanja u zdravstvu su nedopustive

ŽABALJ / SOMBOR - Osnovaćemo Pokrajinski fond za zdravstveno osiguranje kao zasebno pravno lice, a uplaćeni doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje biće izvorni prihodi tog fonda. Takvo rešenje garantovaće značajno kvalitetnije zdravstvene usluge u Vojvodini, izjavila je danas članica Skupštine Foruma žena LSV i kandidatkinja za odbornicu u Skupštini opštine Žabalj Svetlana Boškov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook