Ženski pokret juče, danas, sutra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 06. 03. 2019. | Komentara: 0

Ženski pokret juče, danas, sutra

NOVI SAD – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine održao je u utorak, 5. marta 2019. godine, druženje kojim otpočinje seriju tribina na različite teme.

LSV

Po rečima Milene Popović Subić, poverenice Foruma žena LSV, ovakvi susreti bi trebalo da postanu tradicionalni i da se žene okupljaju svakog prvog utorka u mesecu i razgovaraju na aktuelne teme.

Na sinoćnom okupljanju govorilo se o ženskom pokretu, njegovom značaju i razvoju, kao i značaju 8. marta, Međunarodnog dana žena, ali i poziciji žene u društvu danas. Uvodničarka je bila Maja Sedlarević, magistarka rodnih studija Univerziteta u Novom Sadu.

Zajednička ocena članica Foruma žena LSV jeste da je položaj žena, iako u mnogim oblastima unapređen, i dalje nezavidan i da i dalje moraju da se bore za svoja prava i da dokažu koliko mogu, žele i vrede.



Forum žena LSV | Nedelja, 08. 03. 2015. | Komentara: 0

Šidske ligašice obeležile Dan žena

ŠID - Forum žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid juče je simbolično obeležio Dan žena. U letku, koji je deljen sugrađanima, LSV traži da radno vreme žena bude prilagođeno njihovim obavezama i potrebama, da žene za svoj rad budu jednako vrednovane i plaćene kao muškarci. 
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane

BELA CRKVA – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva danas je, povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, organizovao prikupljanje potpisa za akciju ravnopravnosti polova. Tom prilikom istaknuto je da su u Srbiji žene i dalje diskriminisane i da su njihova prava ugrožena na različite načine.
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene moraju biti jednako vrednovane

VRŠAC – Članice Foruma žena Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac juče su, povodom Međunarodnog dana žena, na štandu u centru grada sugrađankama delile cvetove, njihovih ruku delo, i na taj način im čestitale praznik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook