Život po meri svakog čoveka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Utorak, 29. 05. 2012. | Komentara: 0

Život po meri svakog čoveka

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine je uvek ukazivala na rastuću militarizaciju društva, moguće konflikte i na načine njihovog rešavanja, suprotstavljajući se svakom vidu nasilja, odupirući se ratu i fundamentalizmu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Ankica Dostanić, članica Foruma žena GrO LSV Zrenjanin, ističući da  je konstantni aktivizam osnovni uslov za stabilan i normalan život.

Ankica Dostanić

Prema njenim rečima, dobar primer za to je Forum žena LSV, koji svojim radom doprinosi promenama i stvaranju drugačijih kulturnih obrazaca, po meri svakog čoveka, zastupanju kulture, nenasilja i stvaranju bezbednog, mirnodopskog okruženja.
- Nizom akcija i tribina, u našoj organizaciji, tokom kojih smo se zalagale i apelovale na svest svih društvenih aktera o omogućavanju redovnih, preventivnih pregleda, zarad očuvanja zdravlja, usmeravana je pažnja javnosti i otvarana su pitanja koja se tiču i reproduktivnog zdravlja žena. Reproduktivna prava žena su bila u fokusu, jer je dobro poznata činjenica da država ima obavezu da ih unapređuje, ali i dužnost da se u njih ne meša – podsetila je Dostanićeva. Ona je ocenila da se pred savremenu ženu postavlja veliki broj obaveza i zadataka i da je izlaženje iz  tradicionalnih okvira stvar njenog izbora, ali i sistemske podrške.
- Suočene sa takvom činjenicom, a i u svetlu emancipatorske borbe, svakako da treba da izgradimo veliki broj konkretnih društvenih mehanizama, koji će ženi omogućiti pristupačnost svim društvenim oblastima – zaključila je Ankica Dostanić. Inače, tokom maja obeležavaju se dva značajna datuma: Međunarodni dani ženskih akcija za mir i razoružanje i za žensko zdravlje.

(BILSV, 29.05.2012.)



Forum žena LSV | Petak, 18. 10. 2019. | Komentara: 0

Veće angažovanje države i edukacija stanovništva ključ su za borbu protiv karcinoma dojke

Sinoć je u Kino sali Lige socijaldemokrata Vojvodine održana tribina „Oktobar mesec borbe protiv karcinoma dojke : prevencija i skrining program u zaštiti zdravlja žena“
Forum žena LSV | Subota, 12. 10. 2019. | Komentara: 0

Sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke

Predstavnice Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin danas su, u okviru meseca borbe protiv raka, u razgovoru sa građankama i građanima Zrenjanina ukazale da je neophodno sprečiti nesrazmeru između srednjeg rizika od obolevanja i vrha na evropskoj listi po smrtnosti od raka dojke u Srbiji. 
Forum žena LSV | Utorak, 30. 07. 2019. | Komentara: 0

Koliko vredi ženski život?

Sve su češća upozorenja iz nevladinog sektora o alarmantnom stanju kada su u pitanju žrtve porodičnog nasilja. Ovo je vidljivo kada se pogleda saopštenje Mreže „Žene protiv nasilja“ koje podatke o femicidu dobijaju samo iz naslova medija, jer precizne informacije nisu dostupne javnosti. Od početka 2019. godine u prvih sedam meseci, ubijeno je 15 žena. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook