Garantovati poštovanje ljudskih prava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Novi Sad, 19. maj 2017 - Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 

LSV

Nedopustiv postupak Komunalne policije grada Beograda, kojim se pripadnicima romske nacionalne zajednice brani korišćenje igrališta na javnim površinama, upozorenje je za sve institucije i organe Republike Srbije, koji štite ljudska i manjinska prava. 

Svaki vid diskriminacije, netrpeljivosti i govora mržnje mora biti najoštrije sankcionisan, bez obzira da li ovakvo ponašanje dolazi od građanki i građana, političara, huligana ili komunalnih policajaca koji bi trebali raditi u interesu svih nas. 

Zbog toga insistiramo na utvrđivanju odgovornosti i preduzimanju mera nadležnih organa kako bi se pokazalo da je Republika Srbija spremna da na putu evropskih integracija jednako poštuje sve svoje građane i građanke.

Potpredsednik Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Marton



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook